Τέχνη και αρχιτεκτονική με Ariella – Torino

Ciao Bloggisti,

Αυτή την εβδομάδα είναι η πρώτη θέση από τη νέα μας εσωτερική Ariella, η οποία σπουδάζει στο εξωτερικό στη Ρώμη για το εξάμηνο. Είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Cornell, με διπλό κύριο στις Καλές Τέχνες και την Ανθρώπινη Ανάπτυξη.

Κάθε άλλη Τετάρτη ελπίζουμε να έχουμε μια θέση από την Ariella. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ακούσαμε τις σκέψεις της καθώς εξερευνά τη Ρώμη και άλλα μέρη της Ιταλίας.

Πάρτε το μακριά Ariella!

Πριν από μερικές εβδομάδες, πήγα με τους συμμαθητές μου στο Torino και είχα έναν απίστευτο χρόνο! Μετά από μια μακρά βόλτα με λεωφορείο, η πρώτη μας στάση ήταν το Εθνικό Μουσείο Κινηματογράφου του Τορίνο.

Το μουσείο ήταν συναρπαστικό και η αρχιτεκτονική ήταν αξιοσημείωτη. Βρίσκεται μέσα στο mole Antonelliana που είναι το μνημειώδες σύμβολο της πόλης του Τορίνο. Όχι μόνο ήταν αισθητικά ευχάριστο, αλλά ενθάρρυνε επίσης πολλές άλλες αισθήσεις με την ακουστική και άλλες διαδραστικές οθόνες. Το όλο μουσείο είχε παράξενες βρόχους γύρω από το κτίριο, τελικά να μας προκαλέσει.

Ο Francois Confino ήταν ένας από τους κύριους σχεδιαστές των οθονών και το εσωτερικό του κτιρίου. Το μουσείο έχει ένα πολύ ενδιαφέρον φόντο. Αρχικά ανατέθηκε ως νέα συναγωγή μετά τη δημιουργία της θρησκευτικής ελευθερίας. Η αρχιτεκτονική ξεκίνησε από το Alessandro Antonelli και αργότερα ολοκληρώθηκε από τον γιο του Costanzo. Το μουσείο έχει συσταθεί με ιδιοσυγκρασιακό τρόπο. Κάθε όροφος φαινόταν να έχει μια περικοπή στη μέση, αφήνοντας ένα μεγάλο τμήμα του κτιρίου άδειο. Αυτό δημιούργησε μια εξαιρετικά ψηλή οροφή από το κάτω όροφο. Δεξιά στο κέντρο του Μουσείου υπήρχε ένας ανελκυστήρας από γυαλί που μας πήρε μέχρι το ψηλότερο κτίριο στο Torino, προσφέροντας ένα απίστευτο πανόραμα της πόλης.

Το πάτωμα του ανελκυστήρα ήταν κατασκευασμένο από γυαλί και είχε εντυπωσιακή θέα σε ολόκληρο το κτίριο. Ωστόσο, η βόλτα επάνω δεν ήταν η καλύτερη εμπειρία για όσους από εμάς με φόβο ύψους.

Κοιτάζοντας πίσω, αισθάνομαι ότι δεν πέρασα αρκετό χρόνο στο μουσείο, καθώς είναι κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να πάρει μια ολόκληρη μέρα. Την επόμενη μέρα περπατήσαμε γύρω από την πόλη που θαυμάζονταν την αρχιτεκτονική, περπατώντας μέσα και έξω από εκκλησίες και κτίρια.

Σε ένα σημείο συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχε ένα είδος «έκθεσης» στην πόλη. Οι σύγχρονοι καλλιτέχνες είχαν κομμάτια που εμφανίζονται σε όλη την πόλη και υπήρχε ένας χάρτης όλων των κομματιών. Πήραμε έναν χάρτη και ξεκίνησα το μονοπάτι. Αυτή η διαδρομή μας πήγε σε κάποια εκπληκτική πλατεία και αυλές.

Ένα από τα κομμάτια ήταν ένας μεγάλος κύβος με μια τριγωνική πυραμίδα στην κορυφή που ταιριάζει με το σχεδιασμό του παραθύρου σχεδόν ακριβώς εκτός από το ότι διευρύνθηκε. Τα καφετέριες στο Τορίνο ήταν επίσης απίστευτα όμορφα. Ήταν προφανές ότι χτίστηκαν και σχεδιάστηκαν εδώ και πολύ καιρό πριν. Ο τρόπος με τον οποίο τα αισθητικά διατηρήθηκαν καθιστούν μοναδικά στο Torino, παρόμοιο με μεγάλο μέρος της αρχιτεκτονικής που είδαμε.

Φωτογραφίες από την Ariella.

Σώσει

Σώσει

Μοιραστείτε αυτό:
Πρησμένος
Facebook
Κελάδημα
Tumblr

Σαν αυτό:
Όπως η φόρτωση …

Σχετίζεται με

Τέχνη και αρχιτεκτονική με Ariella – Σύγχρονη τέχνη στο Romenovember 23, 2016in “Art”
Τέχνη και αρχιτεκτονική με Ariella – Άμστερνταμποκάτω Οβάνι 26, 2016in “Αρχιτεκτονική”
Επισκόπηση των φιλοξενούμενων στο εξωτερικό στο Romedecember 14, 2016in “AGD”

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *